Dalesze korzystanie z tego serwisu oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności

08/06 - 28/06/2015

Zapraszamy teatry, instytucje i miejsca kultury w Polsce do organizowania w czwartek i piątek (27 i 28.06) pokazów rejestracji spektaklu oraz czytania „Golgoty Picnic” Rodriga Garcíi. Festiwal Malta udostępnia nagranie i tekst spektaklu w celu organizacji pokazu lub czytania po przesłaniu maila na adres: press@malta-festival.pl oraz po wypełnieniu oświadczenia przekazania praw. Do akcji włączyło się już 30 miejsc kultury z całej Polski, z takich miast jak: Warszawa, Kraków, Poznań i Bydgoszcz. O lokalizacjach i terminach wszystkich prezentacji poinformujemy w osobnym komunikacie.

Wciąż odczuwamy ogromne emocje – smutek i złość związane z odwołaniem spektaklu. Raz jeszcze podkreślamy, że jedynym powodem decyzji był nasz niepokój o zdrowie i życie widzów, aktorów, postronnych osób, pracowników CK Zamek oraz nas samych – wszystkich, którzy mogliby ucierpieć wskutek nieodpowiedzialnych i niebezpiecznych protestów organizowanych przez radykalne środowiska katolickie.

Razem ze środowiskiem artystycznym z całej Polski chcemy sprzeciwić się wymuszonej groźbą zagrożenia życia i zdrowia cenzurze prewencyjnej – pokazać nagrania i czytania „Golgoty Picnic” Rodriga Garcíi tak wielu widzom, jak to tylko możliwe.

Osoby, które obejrzą spektakl zachęcamy do przysyłania swoich opinii i recenzji na adres: office@malta-festival.pl.

Spektakl „Golgota Picnic” jest rekomendowany dla widzów +18. Pokazy spektaklu będą jednorazowe i bezpłatne.

Powrót do informacji prasowych